BİR BEYAZ GÖMLEK ASLA YETMEZ


Statü simgesi olarak gelişerek günümüze kadar ulaşan gömlek bugünlere, Roma zamanındaki formuna en yakın şekilde biçimlenerek gelmiş bulunuyor. XV.yy’da manşet, XVI.yy'da da yaka eklenen gömleklerin geçmişi latince “camisia” adıyla Mısır dönemine dayanıyor. Orta çağ kraliyet ailelerinin sembolü olan gömleğin boyunun statü olarak kabul edilmesinin haricinde gömlek rengi de sınıf ayrımlarının göstergesi olmuştur. Mavi gömlekler işçi, beyaz gömlekler ise üst düzey yönetici olarak ayrışarak, günümüze kadar ulaşan bu nitelikler ile anılmaktadır. Yeni akımlara göre değişiklik gösteren gömlek modelleri; 20’ler de birbirinden renkli ve çıkarılabilen yakaların moda olmasıyla beraber 30 ve 40lı yıllarda Hollywood tarzında, 60’lı yıllarda ise bohem tarzın ön planda olduğu vücudu saran gömlekler tercih edilmiştir. 1970’ler’de sivri yakalar ile kombinlenmiş büyük renkli kravatlar ön pladayken, 80’li yılların gelmesiyle beraber yakalar küçülerek kumaşlar iyice esneklik kazanmıştır. 2000’li yıllara ulaşan gömleğin en belirgin özelliği ise hem rahat hem de şık oluşudur.



Günümüzde zaman ve mekan algısını bir kenara bırakarak kadın ve erkeğin gözdesi haline gelen dokuma gömlekler, Cacharel olarak bizlerin de favori parçası olarak gelişimini sürdürmektedir. %100 pamuk, armürlü, çizgili, ekose veya düz kumaşları; yarım İtalyan, İtalyan, klasik, ata ve alttan biritli yakaları; slim, regular çeşitlerine sahip koleksiyonumuzda beyaz gömleğin yerini farklı kılarak, zamana yatırım yapmanın bilincinde olan herkesle paylaşmak istiyoruz.


Beyaz gömleği kullanacak olanlara tavsiyelerimiz;
İyi ütülenmiş olmasına özen gösteriniz.
Klasik şıklığı günümüz modasıyla birleştirmek istiyorsanız yaka, manşet ve düğme gibi detaylara dikkat ediniz.
Dar kalıplarda takım elbiseler tercih edecekseniz mutlaka dar kesimlerde beyaz gömlekler tercih ediniz.
Gömleklerin vazgeçilmez aksesuarı seçerken düz veya minimal desenler taşıyan modern kumaşlı kravatlar seçebilirsiniz.
Kravat rengini seçerken kombinleyeceğiniz kıyafetlerin tonlarını göz önünde bulundurmalısınız. Tüm bu detaylara dikkat ederek bütün bir şıklık oluşturmak adına, güçlü ve maskülen bir görünüme kavuşabilirsiniz!